Visie

Onze droom

Wij geloven in een samenleving waar iedereen het onvoorwaardelijke recht heeft om zich te ontwikkelen. Een samenleving waar de plek van je wieg niet je toekomst voorspelt. Waar verschillen worden omarmd, waar iedereen van waarde is en er kansen zijn voor allen. Die eerlijke samenleving gunnen we iedereen. 

Onze belofte

Wij beloven jou dat je bij ons de tijd krijgt jezelf te ondtekken, zelfvertrouwen op te bouwen en tot bloei te komen. We beloven dat we jou zien, zoals je bent, met wat jij nodig hebt. Dat je kansen krijgt om te falen en om succes te halen. Dat je onze steun krijgt als het even niet lukt. En dat we geduld hebben als het tijd kost.

We beloven jou dat jij bij ons een fijne tijd hebt. Dat je je hier thuis voelt, op je gemak. En dat je ervaart dat je hier helemaal jezelf kunt zijn.

We beloven jou dat je op onze school wordt voorbereid op de toekomstige tijd. Dat je meer bewust wordt van wie je bent en meer zelfvertrouwen krijgt. En dat je later, in de toekomst, trots kunt terugkijken op de stappen die je hier, op Muurhuizen, hebt gezet.

Wij beloven tijd voor jou!

Onze competenties

Wij geven kansen vanuit vertrouwen.
We hebben veel vertrouwen in mensen – leerlingen, ouders én medewerkers. We hebben het vertrouwen dat iedereen kan leren en zich kan ontwikkelen. Soms gaat dat bijna vanzelf, vaak ook niet. We hebben het nodig om fouten te maken. Fouten zijn een kans om te leren. Op Muurhuizen bieden we die kans. En we leren en motiveren jou om die kans te pakken. Vanuit vertrouwen in jouw ontwikkeling.

We laten je voelen dat je waardevol bent.
Iedereen is anders en dat is prachtig. Maar wie je ook bent, waar je ook vandaan komt, wat je ook doet en wat je ook nodig hebt, we zijn allemaal evenveel waard. Op onze school voel je dat. De een is niet meer of beter dan de ander. We doen het samen. En we waarderen elkaar, hoe dan ook. Jij mag er zijn. En ieder ander ook!

We bieden je de begeleiding die jij nodig hebt.
Groeien, je ontwikkelen, leren: het gaat nooit vanzelf. We hebben daar allemaal hulp bij nodig. Soms is een duwtje in de rug genoeg. Andere keren vraagt het meer. Op Muurhuizen hebben we oog voor wat er nodig is. Voor die ene leerling, op dat ene moment. Onze basisondersteuning is sterk, breed en flexibel. Heel vaak lukt het ons om aan te sluiten bij wat een individuele leerling nodig heeft. En kunnen wat een keer niet zelf, dan weten we wie dat wel kan. Zo kunnen we er altijd voor zorgen dat jij de begeleiding krijgt die je nodig hebt. 

Onze vijf waarden: toewijding, optimisme, vertrouwen, persoonlijk, thuisgevoel.

Muurhuizen, tijd voor jou!

RSPF0021_1