Tijd voor HAVO

Ben je op zoek naar een kleinschalige havo-opleiding? Dan ben je welkom op Muurhuizen. Je krijgt bij ons de tijd om, in 6 jaar, gestructureerd en begeleid je mavo én je havo-diploma te halen.

Waarom kiezen voor havo-6 route?

Veel leerlingen maken de havo niet in 5 jaar af. De havo vraagt meer vaardigheden en verdieping waar je net wat meer tijd voor nodig hebt om die goed aan te leren.

Wij bieden al jaren, succesvol, havo 4 en 5 aan na het behalen van je mavo-diploma. Landelijk staan we zelfs op nummer 1 als het gaat om het aantal leerlingen dat een havo-diploma haalt na het behalen van een mavo-diploma. Onze leerlingen doen het dus erg goed in de overstap van mavo naar havo.

Vanaf schooljaar 2024-2025 bieden wij een havo-6-route aan vanaf de brugklas. Als je daarvoor kiest dan krijg je wat extra begeleiding bij het leren van de vaardigheden die je nodig hebt op de havo en krijg je wat meer uitdaging bij de verschillende vakken.

Je kunt elk leerjaar opnieuw kiezen of je in wilt stromen in de havo-6-route als je overweegt om na de mavo door te gaan naar de havo. Als je na een jaar besluit dat de havo-6-route toch niets voor je is kun je weer overstappen naar de reguliere mavo-route.

Na je eindexamen mavo kun je bij ons op school doorstromen naar de havo in het profiel Economie & Maatschappij. Zo haal je op de school die je al kent, naast een mavo ook je havo-diploma.

Bij voldoende aanmeldingen voor de havo -6-route vormen we een aparte brugklas.

 

De havo-6 route betekent:

  • Meer tijd om je havo-diploma te halen.
  • Kleine, hechte klassen van gemiddeld 22 leerlingen in de onderbouw.
  • Meer tijd en aandacht voor de vaardigheden die je nodig hebt bij de overstap van mavo naar havo.
  • Meer verdieping en uitdaging van de lesstof
  • De mogelijkheid om vakken te versnellen en in mavo 3 al examen te doen in bepaalde vakken
  • Examen doen in 7 vakken
  • Alle kenmerken van Muurhuizen zoals aandacht voor het individu, i-uren, veel herkansingsmogelijkheden, structuur en goede begeleiding.