Internationaliserening

Op Muurhuizen vinden we het belangrijk dat onze leerlingen zichzelf en de wereld om hen heen leren kennen. Internationalisering helpt de leerling om hun visie op de wereld te vormen, wereldburgerschapsvaardigheden op te doen en zichzelf verder te ontwikkelen. Vanuit de veiligheid van Muurhuizen wordt de wereld van onze leerlingen steeds een stapje groter. Zo zijn ze klaar voor een toekomst in een steeds internationaler gerichte samenleving!

Onze leerlingen volgen vier jaar lang een zeer divers programma, waarbij ze zelf veel keuze kunnen maken en waarbij er elk jaar een groter beroep op hun vaardigheden zal worden gedaan. Een aantal voorbeelden van activiteiten zijn:

  • Internationaal georiĆ«nteerde dagprogramma’s voor leerjaar 1, waaronder het project Globaland. In dit project gaan de leerlingen met elkaar een eigen land besturen.
  • Een wederzijds uitwisselingsprogramma met partnerscholen in Europa, zoals b.v. KroatiĆ«.
  • Uitdagende samenwerkingsprojecten met scholen door heel Europa, waaronder brievenprojecten.
  • Uitdagende dagexcursies naar verschillende Europese steden.
  • Een werkweek naar diverse Europese steden om meer te leren over de cultuur, levensstijl en onderwijssoorten van Europese studiegenoten.
  • Het uitwerken van internationale vraagstukken binnen de schoolvakken en activiteitenweken.

    Tijdens deze vier jaar (en tijdens een eventuele verlenging van de Muurhuizentijd op onze havotop) bouwen onze leerlingen een portfolio aan activiteiten en vaardigheden op, waarmee ze hun kennis en kunde zichtbaar kunnen maken voor zichzelf en de rest van de wereld.

Muurhuizen is onderdeel van het Nuffic Global Citizen Network, een netwerk van scholen die samenwerken en kennis uitwisselen op het gebied van internationalisering en wereldburgerschap.